Andy Schleck: "Blij dat mijn broer Fränk weer aan mijn zijde is"

De 28-jarige Luxemburger Andy Schleck maakte vorig jaar een annus horribilis mee. Hij gaf meer op dan dat hij koersen uitreed en werd slechts twintigste in de Tour de France, de rittenkoers die hij in 2010 nog won, nadat Alberto Contador van de erelijst werd geschrapt.

evrolix

"Het moet in 2014 natuurlijk beter", weet ook de jongste van de broers Schleck. "Ik ben me daar terdege van bewust. Ik moet schaven aan mijn tijdritkunsten en aan het bergop rijden ook. Ik wil steeds beter worden. Voor wat betreft het tijdrijden maak ik nu een pak meer kilometers af op de tijdritfiets. Zo hoop ik me te verbeteren in deze discipline."

"Voordeel is dat ik opnieuw Fränk aan mijn zijde heb ik de Tour. Het geeft met een zeer goed gevoel. Het is nu echt nog te vroeg om nu al vooruit te kijken naar de Ronde van Frankrijk, wie er wel en wie niet goed zal zijn. Er rest ons immers nog een half jaar. Er kan nog zoveel gebeuren maar het kransje favorieten op de eindzege zal wel weer beperkt zijn en daar hoop ik zeker deel van uit te maken."

Belga Foto Reuters