Duitse Kerken tegen tolerantie homoseksualiteit op school

De Duitse Protestantse en Katholieke Kerk hebben zich vrijdag in een gemeenschappelijk standpunt uitgesproken tegen plannen om de nadruk te leggen op tolerantie voor homoseksualiteit in de seksuele opvoeding van het lessenpakket op de scholen in de zuidwestelijke deelstaat Baden-Württemberg. Kinderen en jongeren moeten hun seksuele identiteit "in alle vrijheid kunnen ontwikkelen", aldus de kerken.

evrolix

"Uitbuiting, ideologie en indoctrinatie moeten bestreden worden, vooral op het gevoelige vlak van de seksuele identiteit". De nieuwe richtlijnen, opgemaakt door de coalitie van sociaaldemocraten en groenen van de deelstaatregering in Baden-Württemberg, moeten tolerantie onder de Duitse jeugd aanmoedigen. Tegenstanders verzamelden al handtekeningen van 80.000 mensen in een online petitie tegen de plannen, die in 2015 zouden geïntroduceerd worden. Een tegenpetitie die de plannen van de regering steunt, verzamelde in drie dagen al 9.000 handtekeningen.

De deelregering met op kop minister van Sociale Zaken Katrin Altpeter (SPD) weerlegde de kritiek dat de online petitie "in het verleden was geblokkeerd". De beslissing van de Duitse voetbalinternational Thomas Hitzlsperger om zich te outen, was "goed en moedig", zei Altpeter. "Hoe meer mensen dat doen, des te meer het een sociale norm wordt". Oppositieleider Peter Hauk (CDU) zei dat hij de bezorgdheid van de mensen over de regeringsplannen kan begrijpen. "Als je een discussie lanceert over tolerantie in het onderwijs, moet je tolerant zijn tegenover hen die een andere mening zijn toegedaan."

Belga Foto Belga

Meer over Duitsland