Schansspringer Thomas Morgenstern op intensieve zorgen na valpartij op WB

De Oostenrijkse schansspringer Thomas Morgenstern is na zijn zware valpartij van vrijdag tijdens de training voor de Wereldbekermanche schansspringen in het Oostenrijkse Tauplitz met ernstige schedelverwondingen en een longcontusie opgenomen op de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis in Salzburg. De 27-jarige Morgenstern is bij bewustzijn en zou niet in levensgevaar verkeren. Dat bevestigde de Oostenrijkse Skifederatie vrijdag.

evrolix

Morgenstern moet de komende 72 uren in het ziekenhuis blijven. Het is nog niet bekend over welke schedelverwondingen het gaat. Een longcontusie is een ernstige kneuzing waarbij de longen minder goed functioneren door zwelling en vochtophoping in de longblaasjes.

Drievoudig olympisch kampioen en zevenvoudig wereldkampioen Thomas Morgenstern kwam vrijdag bij een sprong hard met zijn rug en hoofd op de grond terecht en verloor daarbij even het bewustzijn. Morgenstern kwam halfweg december reeds zwaar ten val in het Duitse Titisee-Neustadt. Na een vlucht van 141 meter verloor hij bij de landing zijn evenwicht. Hij kwam hard op het hoofd terecht en schoof nog tientallen meters over de piste. Morgenstern werd ook toen overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar bleken de verwondingen mee te vallen.

Thomas Morgenstern is een van de favorieten voor de olympische titel op de Winterspelen, die begin volgende maand in het Russische Sotsji (7-23 februari) van start gaan.

Belga Foto's EPA