Antwerpse diamanten laarzen van 3,2 miljoen dollar nog niet verkocht

De door Antwerpse bedrijven gemaakte diamanten laarzen ter waarde van 3,2 miljoen dollar die begin december in Hongkong werden voorgesteld, zijn nog niet verkocht geraakt. Dat is vernomen bij diamantbedrijf Diarough, dat voor het project samenwerkte met modehuis A.F. Vandevorst. Eind januari komen de dure botjes naar Antwerpen.

jrosquin

Er was naar verluidt al op de dag van het exclusieve voorstellingsevenement in hartje Hongkong interesse voor de laarzen, maar een verkoop kon nog niet worden beklonken. Daardoor kunnen ze op 26 januari nog geshowd worden op de Antwerp Diamond Trade Fair, een evenement dat voor de vijfde keer plaatsvindt en waar enkel genodigden binnen mogen.

'Antwerpen in de kijker'

Bij Diarough klinkt het dat een vlugge verkoop niet verwacht was en ook niet nodig is. Het verkoopproces versnellen is niet de reden om de laarzen naar Antwerpen te halen. "Hoe meer we ze laten zien, hoe beter. Maar het belangrijkste is dat we Antwerpen in de kijker zetten." De laarzen, bezet met liefst 38.883 diamanten en 4,75 kilogram goud, worden vanuit Hongkong naar Europa gebracht.

Rond de laarzen ontstond wat politieke ophef toen bleek dat Vlaanderen een subsidie van maximaal 175.000 euro had uitgetrokken voor Diarough. Het geld diende om bij te dragen in de kosten voor het grootschalige evenement in Hongkong: reiskosten, verblijfkosten, verzekering, transportkosten enzovoort. Bij Diarough verdedigen ze zich dat het project Antwerpen enorm veel oplevert. "De wereldwijde aandacht voor de Antwerpse diamantsector en mode is enorm", klinkt het.

Foto: Belga (Voorstelling van de diamanten laarzen in Hong Kong)