"Michelle Martin niet naar Italië"

Michelle Martin gaat niet naar een evangelisch tentenkamp in Italië, zo melden verschillende media vrijdag. Volgens de pastor van de gemeenschap die haar zou ontvangen, zijn de voorwaarden niet meer vervuld om de rust van de ex-vrouw van Marc Dutroux en, vooral, van de 80 leden van de religieuze gemeenschap te verzekeren.

dvansant

"Van zodra de pers op de hoogte is, zijn zowel de rust als de veiligheid van deze vrouw als van de andere leden van de gemeenschap niet meer verzekerd. Haar komst is dus geschrapt", aldus pastor Paul Schaffer, die het Belgische gerecht al op de hoogte heeft gebracht van de beslissing.

"De spanningen in België zijn overgewaaid naar Italië. We zouden haar niet kunnen beschermen. Bepaalde mensen willen niet dat ze hier leeft, dus zouden we niet meer aan haar noden kunnen beantwoorden", luidt het. Schaffer nam de beslissing met tegenzin, want volgens hem "heeft iedereen het recht op een tweede kans, zelfs Michelle Martin". Hij hoopt nu dat de rust snel terugkeert binnen de gemeenschap.

Archieffoto AFP BELGA

Meer over Italië