Bruno Buyse: "Er valt mij juridisch niets te verwijten" (video)

Bruno Buyse, gemeenteraadslid voor de N-VA in Heusden-Zolder, heeft op een persconferentie alle aantijgingen weerlegd die hem door een aantal partijgenoten werden aangewreven. Buyse wordt onder andere belangenvermenging verweten.

tmas

Lees ook: Mario Borremans kan burgemeester blijven

De burgemeester, de eerste schepen en twee raadsleden zijn intussen uit de N-VA gestapt omdat Buyse zich zou bezondigd hebben aan belangenvermening in een vastgoedproject. Buyse ontkent met klem: "Ik wil het stukje grond waar het over gaat graag gratis wegschenken als de burgers van Heusden-Zolder daar een mooi cultuurcentrum voor in de plaats krijgen", zegt hij.

Het botert al heel lang niet tussen Bruno Buyse en enkele van zijn N-VA-partijgenoten, waaronder burgemeester Mario Borremans en eerste schepen Lode Schops. Die twee hebben eerder deze week, samen met nog twee gemeenteraadsleden, hun ontslag bij de partij ingediend omdat ze Buyse belangenvermenging en zelfs persoonlijke verrijking aanwrijven. Buyse zou hen geadviseerd hebben om het huidige cultuurcentrum over te brengen naar een locatie op het voormalige mijnterrein, waar hij zelf een stukje grond van bezit.

Volgens Buyse, bijgestaan door zijn advocaat Piet Carlier, is er helemaal niets verkeerd gebeurd. Aan de hand van talrijke officiële documenten deed hij zijn verhaal. Volgens Buyse wordt er een politiek spel gespeeld en zoekt men een stok om hem te slaan. "Ik wil het stukje grond in kwestie gerust gratis wegschenken als er een mooi project voor in de plaats komt."

Buyse houdt overigens de optie open om een klacht in te dienen wegens laster en eerroof indien de beschuldigingen aan zijn adres aanhouden.

Bekijk de beelden van TV Limburg:

Foto's KH


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio