Dimitri Vegas & Like Mike bij populairste dj’s op sociale media

Dimitri Vegas & Like Mike behoren tot de populairste dj’s op sociale media. De twee Willebroekse broers bekleden de vijfde plek in een wereldwijde top van beste dj’s.

ikerremans

Die conclusie trekt de website HypeBot na een onderzoek op sociale media. De site gooit het aantal likes, volgers en downloads in grafieken en stelde zo een top honderd samen.

De dj-broers bereiken via Facebook 2,9 miljoen fans en mogen op Twitter op ruim 700.000 volgers rekenen. Daardoor zijn Dimitri & Mike op dit moment populairder dan illustere collega’s zoals Avicii, Afrojack en David Guetta. De allerpopulairste dj op sociale media is de Nederlander Hardwell. Gevolgd door Calvin Harris, Nicky Romero en Steve Aoki.

En het duo valt nog eens in de prijzen, zij het in een minder aangename top. In de rangschikking van dj’s van wie de meeste muziek illegaal wordt gedownload staan de twee op drie. Ook hier gaan Hardwell en Harris hen vooraf.

Vuurwerk

In Colombia liep het maandag bijna fout af bij vuurwerk, net na een show van de broers. Enkele pijlen belandden in het publiek en verwondden vier toeschouwers. Ook het podium waarop de broers hadden opgetreden, vatte vuur. Dimitri Vegas stond nog op het podium, maar raakte niet gewond.

Stefan Laenen Foto Geert Van de Velde