Leuvense speurders rollen cannabisnetwerk op

De Leuvense politie en het gerecht hebben donderdag een netwerk opgerold dat zich bezighield met cannabisteelt. Bij 16 huiszoekingen in onder meer Leuven, Tienen, Wezemaal en Antwerpen werden drie cannabisplantages met in totaal ongeveer 2.200 planten ontdekt, alsook de resten van een vierde. Negen mensnen werden opgepakt, meldt het Leuvense parket vrijdag.

dvansant

"Het onderzoek ging in juni 2013 van start toen een Leuvense wijkagent zijn collega's op de hoogte bracht van verdachte gedragingen in zijn wijk", zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. "De recherche van de Leuvense lokale politie startte daarop een onderzoek dat al snel uitgroeide tot een gerechtelijk onderzoek."

Na maanden speurwerk vielen de speurders donderdag binnen op 16 adressen in Tienen, Leuven, Wezemaal, Herent en Antwerpen. Langs de Geldenaaksebaan in Tienen legden ze een cannabisplantage bloot en in Leuven nog twee anderen. In Wezemaal werden dan weer de resten van een ontmantelde plantages ontdekt.

Bij de huiszoekingen werden ook 9 mensen opgepakt. De Leuvense onderzoeksrechter liet al één van die personen vrij en hield zeven anderen aan. Het gaat om vijf mannen tussen 20 en 44 jaar oud en twee vrouwen van 29 en 39 jaar oud. Vrijdag moet nog een laatste verdachte voor de onderzoeksrechter verschijnen met het oog op zijn aanhouding.

De aangehouden verdachten moeten aanstaande dinsdag voor de raadkamer verschijnen. Die zal zich dan uitspreken over hun verdere aanhouding.

Archiefbeeld EPA BELGA