Bejaard echtpaar vermoedelijk slachtoffer van roofmoord

In de Moespikstraat in Tienen zijn donderdagavond de levenloze lichamen aangetroffen van een 75-jarige man en diens 64-jarige echtgenote. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws vrijdag en het Leuvense parket bevestigt het. Beiden werden met geweld om het leven gebracht en er zijn sterke aanwijzingen dat het gaat om roofmoord, aldus parketwoordvoerster Sarah Callewaert. Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt.

dvansant

Het waren familieleden die donderdagavond de politie verwittigden toen ze in de woning de lijken van het koppel vonden. De politie kwam snel ter plaatse en verwittigde het Leuvense parket. Dat stapte in de loop van de avond en nacht af, vergezeld van een onderzoeksrechter, een wetsarts, het gerechtelijk labo en het afstappingsteam van de federale politie.

"Uit de vaststellingen die afgelopen nacht gedaan werden, blijkt dat beide slachtoffers door geweld om het leven zijn gebracht", zegt Callewaert. "Er zijn ook sterke aanwijzingen dat de hele woning werd doorzocht. Het parket heeft dan ook een gerechtelijk onderzoek geopend voor roofmoord. De federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven heeft het onderzoek in handen genomen."

Beeld Google Maps BELGA