"Vrouw Wesphael werd omgebracht door verstikking"

Print
"Vrouw Wesphael werd omgebracht door verstikking"

Vrouw Wesphael werd omgebracht door verstikking

Uit de autopsie die werd uitgevoerd op het lichaam van Véronique Pirotton, echtgenote van Waals politicus Bernard Wesphael (Ecolo), blijkt dat ze met geweld werd omgebracht, door verstikking. Dat zegt meester Philippe Moreau, de advocaat van de familie Pirotton, aan Het Nieuwsblad en De Standaard. Op de avond van de dood had ze 3,07 promille alcohol in haar bloed, verklaart meester Moreau aan de klanten van Sudpresse. Ze had ook sporen van zes medicijnen in haar bloed.

Wesphael zit steeds meer in nauwe schoentjes: de feiten die voorafgingen aan haar dood lijken onverzoenbaar met de verklaring van Wesphael dat ze zelfmoord gepleegd zou hebben. "De autopsie sluit dat uit", aldus Moreau. "Mevrouw Pirotton is met geweld omgebracht volgens het verslag van de wetsdokter. Door verstikking. Aangezien op het moment van het drama alleen het slachtoffer en haar man in de kamer aanwezig waren, brengt dit meneer Wesphael in een zeer lastig parket."

De speurders ontdekten dat de minnaar van Pirotton haar die fatale avond had gebeld. Zij deed alsof ze met haar zoon praatte, maar dat slikte Wesphael niet. Hij belde de man later die avond op en stuitte op dienst voicemail. Hij stuurde hem daarna een sms'je met de boodschap: "wacht maar, je zal wel zien."

"Ik wou enkel zeggen dat hij Véronique met rust moest laten", zei Wesphael ter zijner verdediging. "Ze had een klacht ingediend tegen hem wegens stalking. Ik was er trouwens bij toen ze dat deed. En ze zou het daar niet bij laten. Dat bedoelde ik met het sms-bericht."

Wat Wesphael echter niet wist, is dat Pirotton die klacht inmiddels weer had ingetrokken. Ze was meer dan ooit van plan hem te verlaten.

Archieffoto Belga: Bernard Wesphael
DEVA