Vantornout: "De leeuw in mij is losgelaten"

Dat de uittredende kampioen de week van het BK de nodige aandacht krijgt, is nogal wiedes. De manier waarop had Klaas Vantornout zich wel anders voorgesteld. "Maar ze beseffen niet hoe gevaarlijk ze mij nu maken", klinkt het kloekmoedig.

drombouts

De voorbije dagen waren niet meteen de meest vredige in het leven van Vantornout (Sunweb - Napoleon Games). De titelverdediger moest zich namelijk vroeger verdedigen dan verwacht.

Vantornout kwam in een heuse balkenstorm terecht en repliceerde vanuit Spanje op de uitspraken van parcoursbouwer Koen Monu die beweerde dat hij geld had geboden om het BK-parcours aan te passen. "Het is gewoon te belachelijk voor woorden", vertelt de Torhoutenaar.

"Twee dagen heb ik mij moeten verdedigen tegen iets wat ik niet heb gedaan. Ik ken die man zelfs niet. Eigenlijk wil ik er geen woorden meer aan vuilmaken. Er is de laatste dagen al genoeg geschreven en gezegd over die belachelijke balken."

Voor Vantornout is het een afgesloten hoofdstuk. "Ik ga zondag reageren met de pedalen. Ze beseffen niet hoe gevaarlijk ze mij nu maken. Het BK mag van mij zo snel mogelijk beginnen."

"Vorig jaar stond ik ook met het mes tussen de tanden aan de start. Dat is geen garantie op succes, maar het zorgt er wel voor dat de leeuw in mij loskomt. En die leeuw kan heel gevaarlijk zijn."

Lees meer in uw krant.

Niels Rouvrois

Foto Belga