Belgen kennen tegenstanders op Australian Open

Kirsten Flipkens (WTA 19), Yanina Wickmayer (WTA 61) en Alison Van Uytvanck (WTA 112) kennen hun opponenten in de eerste ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dat maandag in Melbourne op gang geschoten wordt.

tmas

Flipkens, de Belgische Sportvrouw van 2013 en het achttiende reekshoofd Down Under, werd vrijdag bij de loting van de eerste ronde aan Laura Robson (WTA 46) gekoppeld. Het wordt de eerste onderlinge confrontatie op het WTA-circuit tussen Flipper, die vandaag/vrijdag haar 28e verjaardag viert, en de negen jaar jongere Britse.

De Belgische nummer twee Yanina Wickmayer, die momenteel ziek is, moet in haar eersterondepartij in Melbourne de baan op tegen de Duitse Dinah Pfizenmaier (WTA 92), tegen wie ze nooit eerder speelde.

De 19-jarige Alison Van Uytvanck, de derde landgenote op de hoofdtabel, botst in de eerste ronde op de elf jaar oudere Française Virginie Razzano (WTA 98). Ook zij speelden nooit eerder tegen mekaar.

Met An-Sophie Mestach (WTA 142) kan er nog een vierde landgenote op de hoofdtabel geraken. De Oost-Vlaamse komt later vrijdag nog in actie in de tweede en voorlaatste kwalificatieronde. Daarin treft ze de Japanse Risa Ozaki (WTA 184).

Alle hoop op Bemelmans

Bij de mannen staat er voor het eerst sinds lang geen enkele landgenoot rechtstreeks op de hoofdtabel. Ruben Bemelmans (ATP 148) werkt zaterdag wel zijn derde en laatste kwalificatieronde af. Tegenstander wordt de Bosniër Damir Dzumhur (WTA 188), die donderdag Niels Desein (WTA 198) uit het toernooi kegelde.

Belga, Foto EPA

Meer over Kirsten Flipkens