Michelle Martin niet meer welkom in Italië

Michelle Martin heeft van de rechtbank de toestemming gekregen om naar een tentenkamp in Italië te reizen. Nadat de verantwoordelijke van dat kamp eerst had gezegd dat ze er “welkom was om te bidden”, klonk het donderdag - het kamp was overrompeld door journalisten - dat “daar nu geen sprake meer van is. Ze is niet hier en ze zal niet komen.”

ikerremans

Een verbouwereerde Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, stelt zich een hoop vragen. “Martin is niet meer in het klooster van Malonne, daarvan zijn we overtuigd. Enkele maanden geleden zijn we nog in Malonne geweest, niemand had daar recentelijk een glimp van haar opgevangen.”

Eenmaal Martin ons land heeft verlaten, is de kans niet onbestaande dat ze niet meer terugkeert. Met de op stapel staande verhuizing van de clarissen van Malonne naar Brussel heeft de ex van Dutroux nergens een onderdak kunnen vinden. Een vaste verblijfplaats was een van de voorwaarden die gekoppeld was aan haar vrijlating in augustus 2012. Vindt zij nergens onderdak, dan moet zij terug naar de gevangenis.

Lees vandaag meer in uw krant. NV, Foto AFP

Meer over Italië