Verbaasde Tom (34) komt zichzelf tegen op T-shirts in Bangkok

Stel: u bent op reis in Thailand, stapt een winkeltje binnen in Bangkok en u komt uzelf tegen... gedrukt op een stapel T-shirts die daar te koop zijn. Het overkwam Tom Leroy (34) uit Sint-Niklaas écht. Hij zoekt nu een advocaat die wil uitpluizen hoe het kan dat Aziatische 'portretdieven' rijk worden, en hij niet.

jatimmermans

"Zo'n vier jaar geleden hebben we foto's laten maken ter promotie van mijn toenmalige muziekgroep - onder meer portretten van alle bandleden apart", vertelt Leroy. "De fotograaf was toen nog niet bekend en plaatste de foto's in zijn portfolio op zijn website."

"Enige tijd later kreeg ik bericht van een vriend van mij uit Londen, iemand die daar een kledingwinkel heeft. 'Ik heb hier een T-shirt met jouw foto erop', zei die. Ik dacht dat het misschien om oud promomateriaal ging, met een foto van de band. Maar nee, het was dus een shirt met een foto van mij alleen. Die vriend had een hoop T-shirts in Thailand gekocht."

Maar het toppunt was toch wel vorig jaar in Thailand. "Ik was er op vakantie, toen ik in Bangkok in een kledingboetiekje T-shirts met mijn foto tegenkwam", zegt Leroy. Zijn 'textielportret' hing er onder meer tussen dat van Amy Winehouse, Mohammed Ali en The Notorious B.I.G. En het bleef niet bij één Thais winkeltje. Her en der kwam Leroy zichzelf tegen. "De uitbaters en klanten dachten dat ik beroemd was en wilden een handtekening en met mij op de foto..."

Lees vandaag meer in uw krant. SyMa, Foto BHUL, GVA