Mario Borremans kan burgemeester blijven

De soap in Heusden-Zolder duurt voort. Gisteren heeft een vierde gemeenteraadslid, Joris Van Ende, zijn ontslag gegeven bij de N-VA. De partij is niet meer nodig voor een meerderheid. Burgemeester Mario Borremans kan dus aanblijven zonder zijn ex-partij.

tmas

De N-VA houdt nu nog maar zes zitjes over en is niet langer de grootste partij. De vier onafhankelijken komen samen met de zetels van coalitiepartners sp.a, NHZ en Open Vld aan een meerderheid van 16 zetels op 31.

“Dit is nipt maar het is mogelijk”, zegt eerste schepen Lode Schops. “Het is voor ons ook een grote verrassing.” Voorzitter Danny Utens van sp.a bevestigt dat de coalitie kan doorgaan zonder de N-VA: “We blijven ons voor honderd procent achter Mario Borremans en Lode Schops scharen. Maar zoals we hebben afgesproken, gaan we maandag toch luisteren naar wat de N-VA te vertellen heeft.” Hetzelfde geluid klinkt bij Marc Swevers van Open Vld.

Voorzitter Robert Lemmens van N-VA Heusden-Zolder reageert ontgoocheld: “Het is duidelijk dat ze gewoon verder willen zonder ons. Onze twee schepenen blijven op post. Maar de kans is groot dat ze hen bevoegdheden gaan afnemen.” De partij blijft staan achter de zwaar gecontesteerde Bruno Buyse.

Lode Schops toont vandaag in Het Belang van Limburg zijn bewijzen tegen zijn voorganger Bruno Buyse.

Lees meer in Het Belang van Limburg. ToRo, Foto RL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio