Opvolger Mieke Van Hecke vrijdag bekend (oproep)

Print
Opvolger Mieke Van Hecke vrijdag bekend (oproep)

Opvolger Mieke Van Hecke vrijdag bekend (oproep)

Morgen/vrijdag weten we wie Mieke Van Hecke opvolgt als directeur-generaal van het katholiek onderwijs. Hij of zij wordt aangeduid door de verzamelde bisschoppen.

Wij zijn op zoek naar leerkrachten die hun mening willen geven over de toekomst van het katholiek onderwijs. Waar moet de nieuwe directeur-generaal volgens u echt werk van maken? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.


De namen die circuleren voor de positie zijn Lieven Boeve, decaan theologie aan de KU Leuven, en Paul Yperman, adviseur van Vlaams Onderwijsminister Pascal Smet. Aanvankelijk leek ook voormalig minister Steven Vanackere in de running, maar hij liet eerder deze week weten een plaats op de Europese CD&V-lijst te hebben aanvaard.

Voor de functie kan niet worden gesolliciteerd, het zijn de bischoppen die zelf de kandidaten contacteren. Johan Bonny, bisschop referent voor het onderwijs, en uittredend directeur-generaal Mieke Van Hecke maken de naam vrijdag om 11 uur bekend.

Van Hecke ging in 2004 aan de slag als topvrouw van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO). Op 1 september geeft ze de fakkel door.

Archieffoto Guy Puttemans
BELGA