"Bij buitenechtelijke seks wil je meer je best doen"

Een affaire valt nooit goed te keuren, maar volgens een topcardioloog is het voor sommigen ook gewoon ronduit gevaarlijk voor de gezondheid.

mgeysmans

Topcardioloog Pierre Block deed een opmerkelijke uitspraak in het vaktijdschrift Hart&Slagaders, het tijdschrift van de Belgische Cardiologische Liga.

"In stresserende omstandigheden, bijvoorbeeld in een buitenechtelijke relatie of met een onbekende partner, kan je dergelijke betrekkingen beter vermijden als je een hartoperatie hebt gehad. Want de hartslagversnelling en de bloeddruktoename blijken dan significant groter. Vooral de eerste weken na een hartoperatie moet je oppassen. Ik ben geen priester en spreek zeker geen moreel oordeel uit over overspel. Ik heb enkel een advies willen geven en waarschuw daarom tegen een te stresserend seksleven, kort na een hartingreep", aldus Block in Het Nieuwsblad.

"Wie een minnares heeft, past beter op. overspel is vaak op zich al stresserend. Komt daar nog eens bij dat mannen het bij hun maîtresse vaak beter willen doen dan thuis. Ook dat verhoogt de hartslag en de bloeddruk en dus het risico op een infarct."

Photo News / Mieke Geysmans

Niet te missen