Twitteroorlogje tussen Hans Otten en Story-hoofdredacteur

Print
Twitteroorlogje tussen Hans Otten en Story-hoofdredacteur

Twitteroorlogje tussen Hans Otten en Story-hoofdredacteur

Tussen Hans Otten en Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef komt het schijnbaar nooit meer goed. De afgelopen uren is er een twitteroorlogje ontstaan tussen de twee.

De Swaef deelde op Twitter een opiniestuk over de schietpartij in Molenbeek eind december. Zonder duidelijke aanleiding haalde Hans Otten daarop uit naar de hoofdredacteur van het weekblad Story: "Waar haalt een rioolamoebe het recht om ook maar enige vorm van sociaal geëngageerde uitspraak te durven uitkotsen?"

Ook in een volgende tweet gooide Otten met verwijten. Hij noemde De Swaef "een loser" zonder talent, persoonlijkheid of inspiratie.

De Swaef zelf gaf Otten een koekje van eigen deeg: "Nu zelfs de rechtbank jouw ongelijk heeft bevestigd ivm Story, hoop ik dat we weer als volwassen mensen met elkaar kunnen omgaan." Waarna Otten nog even alludeerde op een zogezegde spellingsfout van De Swaef, maar zich daar toch moest corrigeren.

De verstandhouding tussen De Swaef en Otten raakte verzuurd nadat het weekblad schreef over zijn "buitenechtelijk kind" en over een incident op het trouwfeest van Otten. De presentator stapte daarop naar de rechter.

Archieffoto