Medewerkers Media Groep Limburg trakteren Mecom op boegeroep (video)

Print
De Britse groep Mecom, eigenaar de van Nederlands krantenuitgeverij Media Groep Limburg (MGL), heeft een nieuwe bijeenkomst gevraagd met Concentra, bekend van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Dat gebeurde na een woelige ondernemingsraad in Urmond.

De Britten kochten MGL (bekend van de kranten Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad) in 2006 voor zo'n 200 miljoen euro. Ook toen had Concentra al interesse in MGL. Onder het bewind van de Britten werd een fors herstructureringsprogramma uitgetekend, waarbij 60 jobs op de helling kwamen te staan. MGL telt nu nog ruim 200 medewerkers, die van de drukkerij inbegrepen.

Boegeroep

Gisteren zijn twee leden van de raad van bestuur van Mecom naar Urmond afgezakt voor overleg met de ondernemingsraad en het management van MGL. Zij werden bij aankomst door een honderdtal medewerkers van MGL getrakteerd op een fluitconcert en boegeroep. De actievoerders legden daarbij een verklaring af: "We zijn het zat en zien geen toekomst meer voor MGL binnen Mecom", zo luidde het. Meermaals werd er "Keep your word" gescandeerd (Hou je belofte). "Voor ons kan het niet dat er nog 60 jobs worden geschrapt als de verkoop toch wordt afgeblazen", zegt hoofdredacteur Huub Paulissen van Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad.

Lees morgen meer in de krant.

DC, beeld YouTube