Paul Marchal verontwaardigd over nieuw boek Kristien Hemmerechts

Paul Marchal, de vader van het door Marc Dutroux vermoorde meisje An, reageert verontwaardigd op het nieuwe boek van Kristien Hemmerechts. Voor 'De vrouw die de honden eten gaf' kruipt de schrijfster immers in het hoofd van Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux.

tmas

Het boek, dat eind deze maand verschijnt, wordt omschreven als een verdedigingsrede voor Martin. "Maar hoe kan je zo'n vrouw nu verdedigen", vraagt Paul Marchal zich af in Het Laatste Nieuws. "Als Hemmerechts een menselijke Michelle Martin wil neerzetten, kan ik nu al zeggen dat dat onmogelijk is. Ik ga het boek wel lezen en dat zal hoe dan ook pijn doen. Niet alleen bij mij, maar ook bij alle andere slachtoffers."

Hemmerechts, die geen persoonlijk contact heeft gehad met Martin, schrijft op haar weblog dat ze wilde weten hoe Martin zich voelde als de vrouw van een verkrachter en een moordenaar. Ze verwijst ook naar Geneviève Lhermitte, die in 2007 haar vijf kinderen vermoordde. "Als we aanvaarden dat zij haar verstand verloren had, waarom aanvaarden we dat dan niet van Michelle Martin?", luidt het.

Archieffoto's

Meer over Kristien Hemmerechts