Rolstoelpatiënt verdrinkt in Theems

Een man in een automatische rolstoel is om het leven gekomen nadat hij in het Britse Oxford in de Theems was gevallen. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Ondertussen blijven overstromingen het Verenigd Koninkrijk teisteren.

jrosquin

De 47-jarige man had blijkbaar geprobeerd een overstroomde straat langs de stroom over te steken. De hulpdiensten konden hem niet meer redden. "Dit tragisch voorval onderstreept hoe gevaarlijk het is ondergelopen straten over te steken. Het publiek moet bijzonder voorzichtig zijn na de zware regenval, vooral langs de Theems, en zichzelf niet in gevaar brengen", zei lokaal politiechef Christian Bunt.

Het Verenigd Koninkrijk kampt sinds drie dagen met zware overstromingen. Aanleiding is de zware regenval op een ondergrond die al verzadigd is door het onweer van de afgelopen weken.

In Devon is een achttienjarige jongen sinds donderdag vermist, nadat hij zijn woonst had verlaten om foto's te gaan nemen van de storm. Meer dan 200 woningen zijn getroffen door de overstromingen. Ook het transport lijdt er zwaar onder. Het bevoegde agentschap voor het Leefmilieu heeft zondag opnieuw gewaarschuwd voor Engeland en Wales. De kustzones, vooral in het zuiden van Engeland, lopen risico's.

Foto: AFP