Belgische mannen naar WK volleybal

België heeft zich zondag in Parijs voor het eerst sinds 1978 voor het wereldkampioenschap mannenvolleybal geplaatst. In hun laatste groepswedstrijd wonnen de Red Dragons met 3-2 van Frankrijk. De setstanden waren 25-22, 20-25, 25-17, 23-25 en 15-11.

jrosquin

België startte met Frank Depestele, Sam Deroo, Bram Van den Dries, Matthijs Verhanneman, Pieter Verhees, Simon Vandevoorde en libero Bert Derkoningen. Gert Van Walle, Tim Verschueren en Gertjan Claes kwamen in.

De Belgen, eerder al te sterk voor Spanje (3-0) en Wit-Rusland (3-1), gaan als groepswinnaar door. Frankrijk mag ondanks de nederlaag als beste tweede naar het WK. Bij een 2-1 voorsprong waren de Belgen al minstens zeker als beste tweede te zullen eindigen. Het setverlies van de Belgen in de vierde set betekende voor Nederland de uitschakeling. Zij moesten hopen op een 3-1 zege van België om beste tweede te worden.

Eerste WK sinds 1978

De eindronde van het WK vindt van 3 tot 21 september in Polen plaats. In 1978 werden de Belgen in Rome in de groepsfase uitgeschakeld. In een poule met ook nog China en Egypte ging alleen groepswinnaar Italië door.

In september van vorig jaar ging België er op de Europese kampioenschappen in Denemarken en Polen in de kwartfinales uit tegen Servië.