Teleurstellende Giants ten onder tegen Aalst

Port of Antwerp Giants - Okapi Aalstar 72-85

jrosquin

Zondagnamiddag stond in de goed volgelopen Lotto-Arena de Vlaamse klassieker Port of Antwerp Giants-Okapi Aalstar op het programma. De Giants ontgoochelden en verloren uiteindelijk met 72-85.

De bezoekers moesten het nog steeds doen zonder Raivio en Releford. De havenjongens konden terug rekenen op Roel Moors en Marko Spica die terug kwamen uit blessure. Ook de papieren van nieuweling Ryan Pearson waren in orde zodat de Amerikaan kon debuteren.

Aanvallend liep het aanvankelijk voor geen meter bij de thuisploeg. Het duurde dan ook meer dan vier minuten voor De Zeeuw de eerste punten kon maken. De Ajuinen stonden inmiddels al op 12 zodat de mannen van Vervaeck op achtervolgen aangewezen waren. De ingevallen Spica deed de match kantelen. Op het einde van het eerste kwart had hij de kloof zo goed als gedicht. (17-18)

Simons driepunterde naar 24-20 maar de Giants konden de voorsprong niet verder uitbouwen. Integendeel, de Aalstenaren kwamen terug op voorsprong langs Butler en Steinbach. Rusten deden we met 34-39 op het bord.

Mwema dunkte de aansluiting op het bord maar 8 te gemakkelijke punten van Hanavan in één minuut gaf weer Aalsterse ademruimte. (38-47) De Giants hadden onder de Aalsterse borden niks te vertellen en aan de andere kant bleven de mannen van Brad Dean raak schieten van achter de boog. (44-59) Met nog één kwart te spelen stond er een pijnlijke 48-64 stand op het scorebord.

De havenjongens begonnen aan een alles of niets achtervolging. De bezoekers hielden echter de wedstrijd onder controle. Teveel Antwerpenaren bleven aanvallend onder hun normale niveau zodat Aalst verdiend de punten mee naar de carnavalstad nam. Eindstand : 72-85

Port of Antwerp Giants : Moors 6, Driesen 0, Turner 14, Pearson 3, Spica 17, Stewart 6, Mwema 10, Simons 8, De Zeeuw 8

Foto: GMax