Bestuurder filmt verkeersagressie op E314 (video)

Op het internet circuleert een filmpje waarop een stuitend geval van verkeersagressie te zien is. Met een dashboardcamera filmt een bestuurder hoe een chauffeur van een BMW hem op de E314 de pas afsnijdt vervolgens een paar keer optrekt en terug in de remmen gaat om zijn achterligger te 'pesten'. De Antwerpse wegpolitie liet via Twitter al weten dat het de zaak ernstig neemt.

jrosquin

Het filmpje werd op Facebook gezet door een zekere Chris Verhaegen. Volgens hem speelden de feiten zich af op oudjaarsdag. "Ik was onderweg met mijn camionette toen ik op een gegeven moment een vrachtwagen voorbij stak op de E314 tussen Aarschot en Scherpenheuvel", zo schrijft Verhaegen op Facebook. "Toen ik de vrachtwagen voorbij stak ging ik direct terug naar het rechter rijvak."

Bekijk het filmpje:

Een bestuurder van een BMW deed vervolgens een gevaarlijk manoeuvre, waarop Verhaegen naar eigen zeggen een aantal keer knipperde met zijn lichten. Die actie kon duidelijk op weinig begrip rekenen van de BMW-bestuurder. Enkele keren versnelde hij om vervolgens weer af te remmen zodat de bestuurder van de camionette zelf ook bruusk in de remmen moest. De gevaarlijke situatie eindigde pas nadat Verhaegen de eerstvolgende afslag nam.

Verhaegen besliste om niet meteen naar de politie te stappen, maar zette alles wel op Facebook, waar zich meteen een hele discussie ontspon. De bestuurder kon inmiddels al achterhalen wie de eigenaar van de BMW is. Volgens hem gaat om een Hasselaar.

Politie onderzoekt de zaak

De federale wegpolitie Antwerpen meldt via Twitter dat het inmiddels op de hoogte is van de zaak en ze onderzoekt. "We hebben het asociale en ronduit gevaarlijke rijgedrag prima kunnen en zien. We nemen de zaak op", zo staat te lezen op het Twitteraccount.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk de Facebookpagina van Chris Verhaegen.

Lees het hele verhaal in de maandagkrant.