Volgende week meer uitleg over ongeval Michael Schumacher

In de loop van volgende week organiseren het parket en de politie die het ski-ongeval van Michael Schumacher onderzoeken een persconferentie. Dat maakte de procureur van Albertville zondag bekend.

tmas

De persconferentie in het gerechtsgebouw van Albertville zal vermoedelijk "in het midden van de week" worden gehouden en zal binnen de 24 uur worden aangekondigd. "In afwachting drukken wij de wens uit dat er geen foutieve informatie over het onderzoek wordt verspreid", zegt procureur Patrick Quincy.

Michael Schumacher ligt sinds zondag 29 december na een ski-ongeval in een kunstmatige coma. De 45-jarige Duitser heeft een zwaar hersenletsel en werd in het universitaire ziekenhuis van Grenoble al twee keer geopereerd aan het hoofd.

Zaterdag meldde het Duitse blad Der Spiegel dat het ongeval per toeval is gefilmd door een Duitse toerist. Een 35-jarige vliegtuigsteward uit Essen maakte met zijn smartphone een opname van zijn vriendin, waarbij op de achtergrond een andere skiër tussen twee pistes in skiet en daar ten val komt. Mogelijk gaat het om Schumacher. De procureur nodigt de steward alvast uit de beelden ter beschikking te stellen.

Sowieso beschikken de onderzoekers over beelden van de helmcamera die de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 droeg op het moment van zijn val.

Belga, Foto Reuters

Meer over Michael Schumacher