Werksituatie bij LSG Sky Chefs weer normaal na ongeval op Brussels Airport

Bij cateringbedrijf LSG Sky Chefs op Brussels Airport is zondag nagenoeg iedereen weer aan het werk gegaan. Alleen enkele chauffeurs die nog steeds te aangeslagen waren na het dodelijk ongeval zaterdagmorgen op de tarmac, gingen zondag niet aan de slag. Zaterdag verloor een werknemer van LSG Sky Chefs het leven toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. Na dit ongeval legde de grote meerderheid van de werknemers het werk neer.

tmas

Dodelijk arbeidsongeval op Brussels Airport

Alle vluchten vanuit Brussels Airport zijn zondag opnieuw op het normale uur kunnen vertrekken. Enkele buitenlandse luchtvaartmaatschappijen die korte vluchten verzorgen, hadden overigens hun voorzorgen genomen en zelf voor de nodige catering gezorgd. De chauffeurs die om emotionele redenen verkozen om nog niet aan het werk te gaan, kregen zondag begeleiding door psychologen van de federale politie.

Directie van LSG Sky Chefs en vakbonden zitten sinds zondagmorgen rond de tafel om de veiligheid op het werk te verbeteren. In vakbondskringen werd vernomen dat de directie zaterdag meteen een veel betere verlichting aanbracht op de locatie waar de vrachtwagens geladen worden die de catering naar de vliegtuigen moeten brengen. Maandag zou er werk gemaakt worden van een betere aanduiding op de grond van routes die vrachtwagens moeten volgen. De directie zou ook bereid zijn meer chauffeurs in dienst te nemen.

Belga, Archieffoto

Meer over Brussels Airport