Poolse vrouw in India verdoofd en verkracht

Een Poolse vrouw zou in India door een taxichauffeur verdoofd en verkracht zijn geweest. De 33-jarige vrouw was met haar tweejarig dochtertje onderweg van Mathura naar de hoofdstad New Delhi, toen ze het bewustzijn verloor, zei een politiewoordvoerder zondag. Op de plaats van bestemming kwam ze op een bank voor het station weer tot zichzelf, terwijl haar dochtertje naast haar zat en huilde.

tmas

Medisch onderzoek bevestigde de verkrachting. De verklaringen van de vrouw zaten echter vol ongerijmdheden en tegenstrijdigheden. De verkrachting zou donderdag al hebben plaatsgevonden. Volgens het slachtoffer had de dader een spray gebruikt om haar te bedwelmen. De Poolse is volgens lokale media een aanhangster van de Hindoe god Krishna en woont sinds drie jaar in Mathura, waar Krishna zou geboren zijn. De 33-jarige vrouw exporteert textiel uit India. De politie spoort de taxichauffeur op.

Sinds de groepsverkrachting van een studente in een bus in New Delhi staat seksueel geweld in de focus van het openbaar leven. Rechtbanken pakken het probleem sindsdien serieuzer aan. Pas onlangs werd een man tot levenslang veroordeeld, omdat hij zich aan een Spaanse vrouw in Mumbai had vergrepen. Zes mannen, die vorig jaar een Zwitserse toeriste hadden verkracht, verdwenen eveneens levenslang achter de tralies.

Belga, Archieffoto

Meer over India