Man vermoordt ex-vrouw en zoontje in Moerbeke-Waas

In het Oost-Vlaamse Moerbeke-Waas heeft een 60-jarige man zijn 33-jarige ex-vriendin en hun 4-jarig zoontje om het leven gebracht en daarna zichzelf van het leven beroofd. Het Gentse parket onderzoekt of het om een gezinsdrama gaat. Er zijn geen aanwijzingen dat er andere personen betrokken waren bij de feiten, zegt het Gentse parket.

tmas

De man bracht eerst zijn ex om het leven in de woning van de vrouw in de Opperstraat in Moerbeke-Waas. Daarna nam hij de 4-jarige zoon mee naar een bos in de omgeving van de Molenstraat en de N49. Daar zou de man het kind omgebracht hebben en zelfdoding gepleegd hebben. De lichamen van de vader en zoon werden ontdekt na een zoekactie waarbij een helikopter van de federale politie en de Cel Vermiste Personen werden ingezet.

"Het zou gaan om een gezinsdrama", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. "De omstandigheden worden nog onderzocht. Het parket, de onderzoeksrechter en het labo zijn ter plaatse geweest voor verder onderzoek. Het onderzoek van een wetsgeneesheer is nog aan de gang en over de doodsoorzaak kan nog niets gezegd worden. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat er andere personen betrokken waren bij de feiten, maar alles wordt onderzocht."

Belga, Beeld VTM