Frank Vercauteren trainer van KV Mechelen

Frank Vercauteren (57) is de nieuwe hoofdcoach van KV Mechelen. Zondagmiddag wordt de oud-international voorgesteld in Bonheiden. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen. Vercauteren volgt bij Malinwa Harm van Veldhoven op. Die werd maandag (op 30 december) ontslagen na een reeks tegenvallende resultaten.

tmas

Van Veldhoven leidde het team sinds mei 2012.

"Dinsdagochtend vertrek ik al naar Murcia (Spanje) waar de ploeg momenteel op winterstage is", zei Vercauteren bij zijn voorstelling. "Ik zal daar vooral veel observeren en praten met de clubmedewerkers, staf en spelers. Dat is het belangrijkste. Daarna zullen we samen bespreken wat moet gebeuren. Ik wil vooral vertrekken vanuit het werk van Van Veldhoven."

Malinwa-voorzitter Johan Timmermans is tevreden met de aanstelling van Vercauteren. "Het is met veel genoegen

dat we Frank als nieuwe trainer voorstellen. Dit was geen moeilijke bevalling. Er waren signalen dat hij voor een nieuwe uitdaging bij ons openstond. Toen we begonnen te praten, kwamen we snel op dezelfde golflengte te zitten en zo vonden we dan een akkoord voor een contract tot eind dit seizoen. Dit is voorlopig een kortetermijnproject. We willen namelijk eerst samenwonen, voor we trouwen", aldus Timmermans. "We rekenen er op dat Frank voor stabiliteit zal zorgen en ons naar de plaats in het klassement leidt waar we eigenlijk horen te staan. Hij is een coach met al heel wat ervaring achter de kiezen en staat bekend voor zijn goede organisatie. Hopelijk leidt dat tot de broodnodige resultaten."

Na 21 speeldagen staat KV Mechelen met 20 punten op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League. Het telt drie punten meer dan Waasland-Beveren, de voorlaatste in de stand.

Frank Vercauteren debuteerde in 1997 als hoofdcoach in eerste klasse bij Mechelen. Daarna coachte hij onder meer Anderlecht, Racing Genk, (korte tijd ad interim) de Rode Duivels en Al Jazira. Begin januari 2013 werd Vercauteren ontslagen bij het Portugese Sporting. Sindsdien zat hij zonder club.

Foto www.kvmechelen.be