Amerikanen zetten zich schrap voor extreme vrieskou (oproep)

Miljoenen Amerikanen bereiden zich voor op enkele van de de koudste dagen van de voorbije twee decennia. In het begin van volgende week worden in verscheidene Amerikaanse staten vriesrecords voorspeld, met gevoelstemperaturen tot soms -50 graden Celsius in delen van de Mid West.

tmas

Wij zijn op zoek naar Vlamingen die in de ijskoude Amerikaanse staten verblijven. Bent/kent u zo iemand? Laat het ons dan weten via

. Vergeet zeker uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.


Volgens waarschuwingen van de Amerikaanse National Weather Service zal de temperatuur in centraal gelegen staten als Ohio en Illinois de komende dagen dalen tot -30 graden. De bitterkoude noordenwind zal de gevoelstemperatuur op sommige plaatsen zelfs doen dalen tot -50 graden Celsius. De extreme vrieskou zou minstens tot dinsdag aanhouden. De autoriteiten roepen mensen op om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Ook het noordoosten van de Verenigde Staten wordt de komende dagen geteisterd door de extreem koude lucht die wordt aangevoerd vanuit het Noordpoolgebied. In die delen van de Verenigde Staten bekomt men nog steeds van de sneeuwstorm die er de voorbije dagen raasde. Het winterweer en de vrieskou heeft de voorbije dagen al minstens zestien mensenlevens geëist.

Belga, Foto AFP