Mario Been: "Cissé is een topper"

De A-kern van KRC Genk is gisteren naar Antalya vertrokken voor de jaarlijkse winterstage in Side. Mee aan boord was de Ivoriaanse aanvaller Sekou Cissé (28), wiens contract bij Feyenoord vrijdag werd ontbonden. “Cissé is een topper, we krijgen nu een week om vast te stellen hoe scherp en fit hij is”, zegt Genkcoach Mario Been, die Cissé 4,5 jaar geleden van Roda naar Feyenoord haalde.

tmas

Sekou Cissé had alles om de internationale top te halen. De ploegmaat van Yaya Touré, Gervinho en andere Aruna’s bij ASEC Abidjan zag een overgang naar Beveren niet zitten in 2004 en kwam uiteindelijk op aanraden van Arouna Kone bij Roda JC terecht om zijn Europese droom na te jagen. In Kerkrade maakte Cissé, die vooral als buitenspeler wordt uitgespeeld, furore met zijn kracht en - vooral - snelheid. In 2009 verhuisde hij op voorspraak van coach Mario Been voor ongeveer 3,5 miljoen euro naar Feyenoord.

Topper

“Cissé is een topper met een voorbeeldige mentaliteit”, aldus Been. “Hij heeft veel kracht en snelheid, beschikt over een prima kopspel en kan zowel op beide flanken als in de spits uit de voeten. Je speelt natuurlijk niet zomaar een poos naast Drogba in het team. Cissé heeft alleen veel pech gekend met een vervelende teenblessure, die hem ook het WK 2010 deed missen. Hij had een tijdje rondgelopen met een breukje, waardoor het herstel lang heeft geduurd.”

“Intussen is hij weer helemaal gezond maar dit seizoen geraakte hij niet meer in het elftal. Daarom is dit voor ons een buitenkansje. We krijgen nu een week de tijd om van heel dichtbij te volgen hoe scherp en fit Cissé op dit moment is. En of hij in aanmerking komt om onze kern te versterken.”

MG, Foto Belga: Sekou Cissé op de luchthaven van Antalya