Reizigers geblokkeerde treinen geëvacueerd

De evacuatie van de laatste reizigers in de 3 treinen die vrijdag sinds ongeveer 18 uur geblokkeerd stonden in de buurt van Aarschot is iets na 23 uur afgerond. Dat zegt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De treinen, met 500 passagiers aan boord, konden niet verder nadat er door het hevige onweer een boom op het spoor was beland.

mceulemans

Twee van de drie treinen waren voor 22 uur al ontruimd. "Rond 22.45 uur is begonnen met de evacuatie van het honderdtal reizigers aan boord van de laatste trein", zei Petit. "Even na 23 uur konden zij in een bus stappen om naar het station van Aarschot te rijden. Van daaruit konden ze verder naar Leuven, waar ze nog een aansluiting hadden."

Infrabel voert momenteel herstellingen uit aan het spoor in de buurt van Aarschot. Het treinverkeer op de lijn kan naar verwachting zaterdagochtend normaal hervatten.

Op de lijn tussen Mechelen en Dendermonde, waar de storm vrijdagavond ook hinder veroorzaakte, verloopt het treinverkeer intussen weer normaal. Op de lijn tussen Mechelen en Leuven daarentegen moesten rond 23.15 uur nog steeds vervangbussen ingezet worden. Ook hier zou het treinverkeer zaterdagochtend weer normaal moeten verlopen.

Als gevolg van de urenlange hinder op het spoor in de buurt van Aarschot werd het rampenplan er afgekondigd. Hoewel de boom ook de voorruit van een trein raakte, vielen er geen gewonden.


Raakte u vast op de sporen van de eerder vermelde lijnen en wil u uw verhaal doen? Bezorg ons dan uw gegevens via

. Vermeld zeker uw naam en telefoonnummer.


Lees ook: Storm zorgt voor ravage in Mechelen, schade in Limburg beperkt

Belga/MCe archieffoto

Meer over Aarschot