André Gyselbrecht heeft gevangenis verlaten

In de zaak van de kasteelmoord heeft dokter André Gyselbrecht, de schoonvader van het slachtoffer Stijn Saelens, vrijdagavond de gevangenis verlaten. Gyselbrecht hield zich aan de voorwaarden die de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling hem oplegde en gaf geen commentaar aan de media.

dvansant

André Gyselbrecht en zijn zoon Peter worden ervan verdacht de opdrachtgevers te zijn van de kasteelmoord in Wingene twee jaar geleden. De Gentse KI besliste al in september 2012 dat de twee verdachten vrijkwamen onder voorwaarden, maar sinds februari 2013 zat André Gyselbrecht opnieuw in de cel. De huisdokter uit Ruiselede verklaarde dat hij aan zijn vriend Pierre Serry enkel vroeg om zijn schoonzoon "een lesje te leren". Op een stuk grond van Serry in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari 2012 het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen.

De raadkamer in Brugge verlengde twee weken geleden de aanhouding van André Gyselbrecht, maar advocaat Johan Platteau ging daartegen in beroep. De KI besliste nu dat de man de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. Gyselbrecht zat opgesloten in de gevangenis van Ieper, en niet in Brugge zoals eerder gemeld. Rond 19.15 uur verliet hij de gevangenis en stapte hij in de wagen van zijn advocaat.

Foto Belga BELGA