Storm zorgt voor ravage in Mechelen, schade in Limburg beperkt

Door het hevige stormweer van vrijdagavond is in Mechelen het dak van de Delhaize deels ingestort. Ook het voetbalstadion van KV Mechelen is beschadigd.

jatimmermans

De daken van vier woningen werden weggeblazen, meldt Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld). Er is ook sprake van ontwortelde bomen. Er viel ook een boom op het dak van kinderdagverblijf Oud Moederhuis in de Maurits Sabbestraat in Mechelen. Er vielen geen gewonden.

Dak KV Mechelen beschadigd

De storm veroorzaakte een ware "ravage" aan het stadion van KV Mechelen, zegt voorzitter Johan Timmermans. "Het dak van de business-seats en het dak van de staanplaatsen ligt op de straat", zegt Timmermans. "De brandweer wacht voorlopig met opruimen omdat er nog te veel losse stukken liggen", aldus Timmermans. KV Mechelen speelt zijn eerstvolgende thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht op zondag 19 januari.

Limburg

In Limburg bleef de schade beperkt. De rukwinden bliezen voornamelijk bomen om. In de Sint-Ritastraat in Lommel werden drie bomen geveld. Ook een elektriciteispaal ging tegen de grond.

In Lanaken op het Molenweideplein belandde een boom op een geparkeerde auto. In Bilzen-centrum in de Leterweg viel een boom over de weg tot in een tuin. De buurt zat hierdoor een tijdlang zonder stroom (foto). In Heusden is op het kruispunt van de Onze-Lieve-Vrouwstraat en de Meylandtlaan een dikke tak naar beneden gekomen. In het bungalowpark in Eksel waaide een boom om, net als in de Hechtelsesteenweg in Leopoldsburg.

Treinverkeer

Het treinverkeer in de regio's Leuven en Mechelen is zwaar verstoord door het over het land trekkende onweer. Vier omgevallen bomen en een blikseminslag in het station van Leuven zorgen voor zwaar verstoord treinverkeer. Dat werd vernomen bij infrastructuurbeheerder Infrabel.

Nabij Haacht viel een boom op de bovenleiding waardoor alle verkeer tussen Leuven en Mechelen stilligt. "Het herstellen van de schade zal één à twee uren in beslag nemen", zegt Johan Vermant van Infrabel. Daarnaast is ook het treinverkeer vanuit Leuven, richting Brussel en Ottignies, ernstig verstoord door een blikseminslag in het station van Leuven. Een andere omgevallen boom, iets voorbij Mechelen, zorgt dan weer voor zwaar verstoord treinverkeer tussen Mechelen en Sint-Niklaas en tussen Mechelen en Gent.

Verder zorgen nog twee omgevallen bomen voor grote hinder tussen Brussel en Hasselt. Voorlopig ligt ook daar alle treinverkeer stil door een boom op de sporen in Diest, en een boom die, tussen Aarschot en Testelt, de voorruit verbrijzelde van een trein. Vermant benadrukt evenwel dat er nergens slachtoffers zijn gevallen en dat het enkel om infrastructuurschade gaat.


Raakte u vast op de sporen van de eerder vermelde lijnen en wil u uw verhaal doen? Bezorg ons dan uw gegevens via

. Vermeld zeker uw naam en telefoonnummer.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LDN, SVH, JaTi