André Gyselbrecht voorwaardelijk vrijgelaten in zaak rond kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord komt dokter André Gyselbrecht, de schoonvader van het slachtoffer Stijn Saelens, vrij onder voorwaarden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) vrijdagavond beslist, zegt zijn advocaat Johan Platteau.

dvansant

André Gyselbrecht en zijn zoon Peter worden ervan verdacht de opdrachtgevers te zijn van de kasteelmoord in Wingene twee jaar geleden. De Gentse KI besliste in september 2012 al dat de twee verdachten vrijkwamen onder voorwaarden, maar sinds februari 2013 zat André Gyselbrecht opnieuw in de cel. De huisdokter uit Ruiselede verklaarde dat hij aan zijn vriend Pierre Serry enkel vroeg om zijn schoonzoon "een lesje te leren". Op een stuk grond van Serry in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari 2012 het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen.

De raadkamer in Brugge verlengde twee weken geleden nog de aanhouding van André Gyselbrecht, maar advocaat Johan Platteau ging daartegen in beroep. De KI beslist nu dat de man de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten.

Archieffoto Belga BELGA