Fans Schumacher aan hospitaal om verjaardag te 'vieren'

Formule 1-legende Michael Schumacher, die na een ski-ongeval al vijf dagen in een coma ligt, wordt vandaag 45 jaar. Tientallen supporters zijn daarom in het rood gekleed naar het ziekenhuis in het Franse Grenoble gekomen, waar de succesvolste Formule 1-piloot uit de geschiedenis voor zijn leven vecht.

ikerremans

Via sociale media werd de afgelopen dagen aan de fans van Schumacher gevraagd om vandaag in het rood gekleed naar Grenoble te komen. "In deze moeilijke dagen willen we Schumacher eren met een stille en respectvolle manifestatie", klonk het in een gezamenlijke mededeling van de verschillende supportersclubs van Ferrari.

De fans hadden onder meer spandoeken met steunbetuigingen bij. "Schumi heeft ons zoveel gegeven. Het enige dat wij konden doen, was naar hier komen en hem en zijn familie steunen op zijn verjaardag", getuigt een 47-jarige Ferrari-fan, die vanuit Milaan naar Grenoble was gereisd.

Ferrari zelf, de Italiaanse renstal waarmee 'Schumi' vijf keer wereldkampioen werd, verwijst vrijdag op zijn website naar de vele gezamenlijke triomfen die ze boekten. "Het is een speciale dag voor Ferrari en zijn fans want vandaag is het de verjaardag van Michael Schumacher. Momenteel levert hij het grootste gevecht uit zijn leven en daarom willen we hem heel speciale wensen toesturen", meldt de Scuderia.

"Er zijn zoveel mooie momenten die we samen beleefden en wij hebben voor 72 gekozen. Het is geen willekeurig getal maar verwijst naar het aantal zeges dat Michael met de Scuderia behaalde tussen 1996 en 2006: 72 GP-zeges gaven ons en miljoenen fans zoveel plezier."

In hetzelfde bericht benadrukt Ferrari continu in nauw contact te staan met de familie van de onfortuinlijke Schumacher. "Forza Michael!"

Voorlopig is het nog wachten op een nieuw medisch bulletin. Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen, liep bij zijn val een zwaar schedelletsel op. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Foto AFP

Meer over Michael Schumacher