Geen winterweer tot half januari

Vrijdagmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien die plaatselijk hevig kunnen zijn. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. Vooral bij buien kunnen windstoten optreden. Het is zeer zacht bij maxima tussen 8 en plaatselijk zelfs 13 graden.

tmas

Vrijdagavond en -nacht komen nog tijdelijk enkele buien voor en is er ook vrij veel wind. Later wordt het droog met opklaringen bij een wat afnemende wind. Minima van 1 graad op de Hoge Venen en 3 tot 6 graden elders.

Zaterdagochtend is het op de meeste plaatsen droog met af en toe zon. Nadien neemt de bewolking toe en in de loop van de namiddag volgt er regen vanaf de Franse grens. Er staat een matige, aan zee een krachtige wind uit zuidelijke richtingen, met maxima van 7 tot 11 graden.

Zondag is er eerst ruimte voor zon. Later neemt de bewolking toe maar het blijft tot de avond op de meeste plaatsen droog. Met gemiddeld 8 graden is het tijdelijk wat minder zacht. Van maandag tot en met donderdag komt het kwik weer op ongeveer 11 graden uit. Het is dan overwegend bewolkt, winderig en het regent af en toe. Alvast tot half januari is er geen uitzicht op serieus winterweer.

Belga, Foto DK

Meer over weer