Luc Beaucourt wordt medisch adviseur VTM Nieuws

Spoedarts Luc Beaucourt (65) wordt het vaste gezicht op het VTM Nieuws voor medische dossiers en grote rampen. Dat meldt Het Laatste Nieuws vrijdag.

ikerremans

"Luc heeft een decennialange ervaring en is daardoor de geknipte persoon om ter plaatse of in de studio uitleg te geven als medisch adviseur", zegt hoofdredacteur Nicholas Lataire. "We willen kort op de bal spelen en op een snelle en doortastende manier een meerwaarde bieden met die eerstelijnsinfo."

VTM is al een tijdje een samenwerking aan het opbouwen met Beaucourt. Zo gaf hij eerder al uitleg bij de kettingbotsing in Zonnebeke en het skiongeluk van Michael Schumacher. De arts is echter niet exclusief verbonden aan VTM. "Het gaat eerder om een voorkeursrelatie. Wij kunnen hem niet verbieden om ook op andere zenders deskundige uitleg te geven, maar we rekenen erop dat hij eerst beschikbaar is voor ons", klinkt het.

Beaucourt was jarenlang diensthoofd van de spoeddienst aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, en werd in 2001 crisismanager bij B-Fast, het Belgisch medisch interventieteam voor buitenlandse rampen. Daarvoor genoot hij al ruime bekendheid dankzij zijn campagnes tegen weekendongevallen. In april vorig jaar ging hij met pensioen.

Foto LUMA