Van Veldhoven zwaar ontgoocheld na ontslag bij KVM

Hij dacht even uit te blazen in Gambia. Maar dan volgde dat telefoontje van KV Mechelenvoorzitter Johan Timmermans. Harm van Veldhoven hoefde na de winterstop niet meer terug te keren. Drie dagen na zijn ontslag reageert Van Veldhoven. "Ja, ik ben ontgoocheld. Flink ontgoocheld."

drombouts

Normaliter zou hij vandaag de training hervatten met KV Mechelen. Niet dus. "Maandagochtend kreeg ik telefoon", zegt Harm Van Veldhoven. "Ik zat net op een truck richting het Gambiaanse binnenland. Mijn eerste excursie ginds. Even uitblazen na een paar hectische maanden bij KV Mechelen. Maar dan kreeg ik de voorzitter aan de lijn. Mijn vakantie was helemaal naar de knoppen."

"Ik was heel erg verrast. Na die 3-0 tegen Lierse hadden we nog even gesproken. Ik wist dat er problemen waren. Maar ik was ervan overtuigd dat we de volgende weken de stap konden zetten om die problemen achter ons te laten."

"Ik besef best dat je als trainer de eindverantwoordelijkheid draagt. Als dan de prestaties tegenvallen, weet je dat dit kan gebeuren. In die zin kan ik er zelfs een heel klein beetje begrip voor hebben. Alleen heb ik nu heel erg het gevoel dat ik mijn werk niet heb kunnen afmaken. Dat is het vooral. Ik vrees dat deze beslissing in paniek genomen is, en paniek is nooit een goede raadgever."

Lees meer in uw krant.

Wim Vos

Foto Belga