Di Rupo in het spoor van Bart De Wever

Premier Elio Di Rupo (PS) stuurde donderdag via Twitter zijn persoonlijke favoriete foto’s van het afgelopen jaar de wereld in. Eén beeld lijkt wel heel sterk op een foto die eerder was genomen van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA).

drombouts

Di Rupo plaatste begin december een haan op de Sint-Niklaaskerk in zijn thuisstad Bergen. De Wever beklom in maart vorig jaar de kerktoren van de Sint-Willibrorduskerk in Berchem. Ook hij plaatste daar een haan.

Het is niet duidelijk of Di Rupo zich liet inspireren door De Wever. Toch zijn er enkele duidelijke verschillen tussen beide beklimmingen. Di Rupo liet optekenen dat hij het volste vertrouwen had in het technisch personeel om hem naar de top van de kerktoren te brengen, terwijl De Wever toch wat last had van knikkende knieën.

Twintig jaar De Sint-Niklaaskerk in Bergen staat al twintig jaar in een stelling. De renovatie zou dit jaar afgerond zijn. De renovatie van de toren van de Sint-Willibrorduskerk duurde zeven maanden. De kerktoren van Berchem is ruim veertig meter hoog. Di Rupo moest 67 meter de hoogte in om de haan te kunnen plaatsen.

SVW

Foto's Belga / BHUL

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Bart De Wever