Dregging naar vermiste man uit Hoogstraten

Speurders van de FGP in Turnhout hebben gisteren een dregging laten uitvoeren in een deel van de Schelde in het dossier van Staf Rossiers. De zoekactie bleef zonder resultaat. De drie verdachten blijven ook ontkennen volgens hun advocaten.

jatimmermans

Duikers van de civiele bescherming hebben donderdag samen met de cel Vermiste Personen en het labo van de FGP in Turnhout in de Schelde naar het lichaam van Staf Rosiers gezocht. De 63-jarige man uit Meer verdween in april 2013 spoorloos. Twee maanden later werd de 23-jarige Kurt E. uit Meer opgepakt en werd de verdwijningszaak plots een moorddossier. Hij had als laatste met Rosiers gesproken en heeft ook diens auto en camper verkocht, voertuigen die later opdoken in Polen. Nog eens enkele maanden later belandden ook Janny E. en haar vriend Johan A. achter de tralies. Maar nog altijd blijven de drie ontkennen dat ze iets met het dossier te maken hebben.

Wachten

De zoekactie vond plaats achter de hangar van Antwerpen Miniatuurstad aan de Cockerillkaai en werd even voor twaalf uur 's middags zonder resultaat afgerond. "We hadden aanwijzingen dat het lichaam daar gevonden zou kunnen worden", zegt Inge Delissen van het parket in Turnhout. "De actie bleef echter zonder resultaat."

Zoon Tim Rosiers reageert ontgoocheld. "Ze hebben de voorbije weken nog wel eens wat zoekacties gedaan, maar deze keer was het grootschalig", zegt de zoon van de vermiste man. "Natuurlijk hadden we gehoopt dat het iéts van resultaat zou opleveren. Ik ben ervan overtuigd dat voor de speurders de puzzel stilaan in elkaar valt, maar zolang er niemand bekent, blijft het wachten. Toen in juni Kurt E. werd opgepakt, had ik gehoopt dat het snel tot een doorbraak zou komen. Maar ondertussen zijn we weer zeven maanden verder en is er nog niets."

TOON VERHEIJEN, SAM REYNTJENS

Foto BFM