Stijn Helsen blijft op intensieve na wanhoopsdaad

De Hasseltse modeontwerper Stijn Helsen (41) verblijft nog steeds op de intensieve zorgen, maar zijn toestand is stabiel. Helsen sprong op oudejaarsavond uit het raam van zijn hotelkamer en kwam er als bij wonder met een pols- en bekkenbreuk vanaf. Er zou intussen een afscheidsbrief zijn gevonden in de hotelkamer van Helsen.

tmas

Lees ook: Stijn Helsen zwaargewond na sprong van vierde verdieping

“Hij is bij bewustzijn en buiten levensgevaar. Ik heb hem al even kunnen spreken, maar veel heeft hij nog niet kunnen zeggen”, zegt zus Liesbeth. “De familie is bij hem geweest, maar het is te vroeg om over de feiten zelf te spreken. Het is belangrijk dat hij nu veel rust en weer bij zijn positieven komt”, zegt goede vriend Patrick Schruers, die verwacht dat Helsen op “relatief korte tijd” kan herstellen.

Naar de redenen voor de wanhoopsdaad heeft de familie het raden. Men vermoedt dat Stijn het slachtoffer is geworden van zijn burn-out.


Hebt u na het lezen van dit artikel vragen over zelfdoding? Dan kan u bellen naar de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of mailen naar www.zelfmoord1813.be. Daarnaast kan u ook bij Tele-Onthaal terecht.

Lees meer in uw vrijdagkrant. JoM, Archieffoto