Recordopkomst in cinema dankzij Vlaamse films

Vier op de tien bioscoopbezoekers kiezen deze kerstvakantie voor een Vlaamse film. Dankzij het ongeziene succes van de films van eigen bodem tekenen de bioscopen in Vlaanderen deze kerstvakantie voor recordcijfers. Met als absolute uitschieter de komedie 'Kampioen zijn blijft plezant'.

drombouts

Sterke buitenlandse kaskrakers (The Hobbit, The Hunger Games, Frozen) en een ideaal bioscoopweer zijn belangrijke factoren om de uitverkochte zalen te helpen verklaren. Maar nog belangrijker is het succes van de Vlaamse film.

“Die staat deze kerstvakantie gemakkelijk voor 40 procent van alle verkochte tickets”, zegt Carl Lenaerts van Kinepolis. Dat is een ongezien hoog aantal.

De films 'Marina' en 'Het Vonnis' scoren zeer goed, maar 'Kampioen zijn blijft plezant' steekt er bovenuit. De film van FC De Kampioenen lokte in twee weken 400 000 bezoekers, een absoluut snelheidsrecord voor een Vlaamse film.

De drukte aan de filmkassa’s doet bezoekers vaker dan ooit teleurgesteld terug naar huis keren. Steeds meer Vlamingen kiezen daarom voor een elektronische reservatie, om zo het bordje ‘uitverkocht’ voor te zijn.

Lees meer in uw krant.

SV

Foto Patrick De Roo