Ferrari-fans willen 45ste verjaardag 'Schumi' vieren aan ziekenhuis

Supporters van Ferrari roepen op om vrijdag de 45ste verjaardag van Michael Schumacher te komen vieren bij het ziekenhuis in Grenoble, waar de succesvolste Formule 1-piloot uit de geschiedenis na een ski-ongeval voor zijn leven vecht. Via de sociale media wordt de fans gevraagd om in het rood gekleed naar Grenoble te komen.

jatimmermans

"In deze moeilijke dagen willen we Schumacher eren met een stille en respectvolle manifestatie", klinkt het in een gezamenlijke mededeling van de verschillende supportersclubs van de Italiaanse renstal, waarvoor Schumacher vijf van zijn zeven wereldtitels won.

Personen die willen deelnemen wordt gevraagd contact op te nemen met de dichtstbijzijnde supportersclub van de 'Scuderia'. Zo zijn er in Europa alleen al 130. Die willen ook logistieke steun bieden. Zo worden er vanuit Italië een twintigtal autobussen ingezet. De organisatoren beseffen dat het moeilijk is om op zo'n korte tijd en zo kort na de feestdagen een dergelijk evenement op touw te zetten. "We hebben er dan ook geen idee van hoeveel clubs of hoeveel supporters zich tijdig zullen kunnen organiseren, maar we zijn er toch wel zeker van dat we niet alleen in Grenoble zullen staan."

Een deel van de website van Ferrari zal vrijdag volledig aan Schumacher en zijn successen gewijd zijn.

"Grote steun"

De familie van Schumacher heeft inmiddels op de website van de zevenvoudige wereldkampioen bedankt voor de steunbetuigingen. "Naar aanleiding van Michaels ongeluk willen we iedereen over de hele wereld bedanken voor alle beste wensen voor zijn herstel die we hebben ontvangen. Dit is een grote steun voor ons. We weten allemaal dat hij een vechter is en niet op zal geven. Bedankt."

Foto Reuters

Meer over Michael Schumacher