Werkstraf voor mannen die vechten met politie in Diest

Voor twee mannen zijn donderdag op de Leuvense strafrechtbank werkstraffen van 85 uur uitgesproken. Ze hadden op 13 november 2013 in een dronken bui eerst gevochten op café in Diest en waren nadien in de clinch gegaan met de politie. Eén van hen trok een mes en er volgde een schermutseling waarbij één politieman gewond raakte. Eerder vorderde het openbaar ministerie twaalf en achttien maanden cel.

tmas

De twee beklaagden waren eerst betrokken in een vechtpartij in de buurt van café Don Quichotte op de Grote Markt in Diest. Daarbij trok Paul R. (49) uit Diest een mes. Nadien stelden ze zich rond 3.30 uur weerspannig op tegen de politie. Pieter-Jan V. (23) uit Halen zou daarbij een inspecteur hebben geslagen. De politieman was daardoor tijdelijk arbeidsonbekwaam.

"De rechtbank acht een werkstraf het meest opportuun om recidive te voorkomen bij beide beklaagden. Beiden gingen akkoord voor het uitvoeren van een werkstraf", oordeelde de strafrechter. Indien beide veroordeelden hun werkstraf niet binnen het jaar tot een goed einde brengen, verdwijnen ze twaalf maanden achter de tralies. De twintiger moet de gewonde agent 221 euro schadevergoeding betalen.

Belga

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio