Berlusconi in beroep tegen veroordeling in proces-Rubygate

De vroegere Italiaanse premier Silvio Berlusconi is donderdag in beroep gegaan tegen zijn veroordeling in de zaak-Rubygate.

tmas

Op 24 juni veroordeelde een rechtbank in eerste aanleg de 77-jarige Il Cavaliere tot zeven jaar cel plus een levenslang verbod op het uitoefenen van een openbaar ambt. De straf kan echter alleen van toepassing zijn als alle rechtsmiddelen zijn uitgeput.

Berlusconi kreeg de veroordeling voor prostitutie van een minderjarige, met name nachtclubdanseres Karima El Mahroug alias "Rubycuore", en machtsmisbruik. De oud-premier heeft steeds zijn onschuld volgehouden en vraagt nu in beroep de vrijspraak "voor een feit dat zich niet heeft voorgedaan", aldus zijn door het Italiaanse persbureau Ansa aangehaalde advocaten.

De affaire staat los van zijn definitieve veroordeling in augustus voor fiscale fraude tot een jaar cel. De veroordeling zorgde ervoor dat hij uit de Senaat werd gegooid.

Er hangt Berlusconi een nieuw proces boven het hoofd, met name voor het omkopen van getuigen in het proces-Rubygate. Het gaat om vrouwen die aanwezig waren op de bunga-bungafeestjes in zijn villa in Arcore nabij Milaan.

Belga, Archieffoto

Meer over Silvio Berlusconi