Agent riskeert celstraf voor cocaïne- en alcoholmisbruik

Een Limburgse politieman stond donderdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank terecht wegens cocaïne- en alcoholmisbruik in 2011 en 2012. De dertiger was meermaals betrokken bij verkeersongevallen, zonder lichamelijke schade, terwijl hij onder invloed achter het stuur zat. Toen de politie bij hem een huiszoeking deed, probeerde hij nog wit poeder in de wc door te spoelen.

tmas

Op zijn computer werden opzoekingen aangetroffen naar methodes om urinetesten te omzeilen. De agent riskeert 7 maanden cel en 6.000 euro boete. De man bleek volgens het parket een turbulente relatie met een vrouw gehad te hebben. Hij werd verschillende malen residentieel opgenomen voor een afkicktherapie, maar hij zette die telkens stop.

Op dit ogenblik verblijft de man in een instelling. Zijn raadsman zegt dat hij nu wel degelijk tot inzicht is gekomen, want tijdens de kerstvakantie mocht hij naar zijn grootmoeder gaan, maar omdat de drang naar alcohol weer te groot werd, keerde hij zelf naar de instelling terug. Zijn raadsman vertelde ook dat niet de turbulente relatie zijn cliënt parten speelde, maar vooral zijn kinderjaren, waarin hij getraumatiseerd was door het overlijden van zijn beide ouders.

Het vonnis volgt op 30 januari.

Belga, Archieffoto Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio