Zieke Klaas Vantornout geeft forfait voor WB-velrit in Rome

Belgisch kampioen Klaas Vantornout moet wegens ziekte forfait geven voor de wereldbekerveldrit van zondag in Rome. Dat maakte zijn team Sunweb-Napoleon Games donderdag bekend. De West-Vlaming trekt, net als ploegmaat Kevin Pauwels, naar het Spaanse Calpe om uit te zieken.

tmas

Pauwels trok eind 2013 al richting Calpe en liet Baal vallen, Vantornout reist hem nu achterna. De Belgische kampioen verdween snel uit de wedstrijd in Baal en stond donderdag nog zieker op. "Zijn verkoudheid werd erger en er was nu ook sprake van koorts", meldt teammanager Jurgen Mettepenningen. "In Calpe is het momenteel heel goed weer, en dat doet Kevin goed. Hij voelt zich intussen flink beter. Hopelijk kan Klaas er ook volledig gezond worden. Hij vertrekt vrijdag naar daar en keert pas aan het eind van volgende week terug om het BK af te werken. Vantornout geeft dus forfait voor de wereldbekermanche in Rome, Kevin verschijnt wel aan de start".

"We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen, maar ik kan onze jongens niets verwijten", aldus Mettepenningen. "Ze verzorgen zich optimaal, jammer dus dat onze kopmannen net in deze cruciale periode ziek geworden zijn. Ook Jim Aernouts is nu trouwens een beetje ziek. Maar ik kijk hoopvol richting kampioenschappen, waar iedereen opnieuw van nul begint. Daar kan nog veel gebeuren. Hopelijk kan Kevin zondag in Rome al wat vertrouwen tanken en komt Klaas helemaal gezond terug uit Calpe."

De Belgische Wielrijdersbond maakte later op de dag meteen de vervanger van de onfortuinlijke Vantornout voor de WB-manche in Rome bekend. Dat wordt Bart Wellens (Telenet-Fidea).

Belga, Foto Belga