Kranendieven veroordeeld tot 12 maanden cel met helft uitstel

Twee mannen van 45 en 50 jaar uit het Duitse Essen zijn donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot elk 12 maanden cel waarvan de helft met uitstel en een boete van 1.200 euro wegens diefstallen met braak. Ze hadden onder meer douche- en badkranen gestolen uit bungalows van Center Parcs Erperheide in Peer. Ze waren er tewerkgesteld geweest als sanitaire installateurs en beschikten over een loper om de huisjes binnen te geraken.

tmas

Een van de twee mannen wilde eigenlijk wraak nemen op zijn baas, die hem ontslagen had. Ze waren eens vroeger op het werk vertrokken om naar een voetbalwedstrijd te gaan kijken. Op 3 maart 2012 zag de politie Kempenland dat de omheiningsdraad van het bungalowpark doorgeknipt was. Ze vonden ook een auto, waarop de politie een wielklem plaatste en waar korte tijd later een zwaar hijgende man kwam aangelopen. Vervolgens kwam ook de tweede verdachte opdagen.

In hun sporttassen zaten dertien kranen, een handboormachine en een handschroevendraaier. De twee hadden net een vrije dag, die zaterdag in 2012. Ze stalen de spullen uit een vijftal bungalows. De benadeelde firma uit Nederland vroeg ruim 32.000 euro schadevergoeding, maar dat werd afgewezen, omdat het bedrijf de gestolen spullen had teruggekregen.

Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio