Ole Gunnar Solksjaer nieuwe trainer Cardiff City

De Noor Ole Gunnar Solksjaer is donderdag aangesteld als nieuwe coach van Cardiff City. Dat maakte de club uit de Engelse Premier League bekend. De ex-spits van Manchester United, die van het Noorse Molde overkomt en een meerjarig contract ondertekende, volgt bij de Welshe club de Schot Malky Mackay op.

tmas

"Dit is een geweldige uitdaging voor mij. Ik hoop dat ik Cardiff naar een hoger niveau kan tillen. Ik heb er altijd al van gedroomd om manager in de Premier League te worden en ben dan ook bijzonder blij met deze kans", aldus de 40-jarige Noor op zijn voorstelling aan de pers.

'The Bluebirds' leden donderdag op de twintigste competitiespeeldag nog een 2-0 nederlaag tegen leider Arsenal. Solksjaer, in zijn spelerscarrière goed voor de bijnaam 'The Baby-faced Assassin', zat toen al naast de Maleisische clubeigenaar Vincent Tan in de tribunes.

Cardiff staat momenteel zeventiende in de stand in de Premier League, met 18 punten doet het enkel beter dan Crystal Palace (17), West Ham (15) en Sunderland (14).

Belga, Foto EPA: Cardiff-eigenaar Vincent Tan (links) en Ole Gunnar Solksjaer (rechts)